Saga pH Meter

Joined
28 Dec 2007
Posts
12,781
Reaction score
31
Location
JHB
Any idea why this meter's readings would start jumping all over the show, shows 6.8 then 7.9 then 8.1. Not staying constant ?
 
Joined
4 Jun 2007
Posts
453
Reaction score
6
Location
Kimberley
Check the probe
 
Joined
10 Sep 2007
Posts
9,395
Reaction score
26
Location
Centurion
when last did you calibrate it?
mine also did it and after i calibrated it it was fine
 
Joined
28 Dec 2007
Posts
12,781
Reaction score
31
Location
JHB
when last did you calibrate it?
mine also did it and after i calibrated it it was fine
Sorry to say this dude, but I am sure calibration won't change how the probe functions but rather what it will value it will display.
 
Joined
7 May 2007
Posts
1,781
Reaction score
33
Location
Joburg
Food or something stuck in th probe can give a faulty reading, not jumpy though. Maybe a bristle worm or something is in there. Wild guesses I know but maybe have a good look at the probes bulb.
 
Joined
4 Jun 2008
Posts
1,461
Reaction score
327
Location
Vaalpark, Vaaltriangle
My Thougths! Is A faulty probe too!
What Hapens is you should have a Little
O ring At your Sensor! (The Little LED Thingy
you talk about!) Normaly that O ring Fails and
And the neutral liqiud the sensor measures
against is contaminated with your tank water
creating the Disturbinse!
 
Joined
28 Dec 2007
Posts
12,781
Reaction score
31
Location
JHB
Thanks for all the advise, guys. Found it was a tubeworm had it scrub the whole unit down, it was covered in them.

Seem to also have lost it's calibration, out by 0.3 :whistling:

Seems sorted :thumbup1:
 
Joined
28 Dec 2007
Posts
12,781
Reaction score
31
Location
JHB
I have noticed some coralline growing on the probe. Can I vinegar dip the probe ?
 

Top