RO unit proprietary membranes?

Discussion in 'Test Kits, Controllers, Reactors and Dosers' started by ThaneF, 26 Mar 2011.

  1. ThaneF

    ThaneF

    Joined:
    10 Jul 2010
    Posts:
    165
    Likes Received:
    0
    Hi all, especially @waterboy

    I have just moved into a new house and I'm no longer close to any decent LFS that stock marine so here is my question.
    Many many years ago I bought a really fance RO unit and I need to replace all of the filter components, will any filter unit fit or are they proprietary?

    Regards
    Thane
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. viper357

    viper357 Admin MASA Contributor

    Joined:
    4 May 2007
    Posts:
    28,047
    Likes Received:
    799
    From what I have experienced, the majority of RO units will take the standard 10 inch pre-filters, and then a standard membrane. Is it a standard unit with the pre-filters hanging vertically and then the membrane sitting horizontally on top of the unit? Safest option would be to post a photo of the unit.
     
  4. IMarine

    IMarine

    Joined:
    20 Oct 2007
    Posts:
    1,512
    Likes Received:
    16
    Location:
    walmer estate capetown
    Hi there contact Marco at water boy his got all the goodies for your ro unit
     
Recent Posts

Loading...
Similar Threads - unit proprietary membranes Forum Date
LED units designed to fail? Lighting Monday at 07:07
[wtd] 8 x 80w ATI t5 unit Wanted Monday at 05:53
[wtd] Wanted 2 x 54 w T5 units Wanted 12 Jan 2017
[wtd] RO unit wanted Wanted 26 Nov 2016
[wtd] Broken or unused led unit Wanted 21 Nov 2016
[wtd] R.O. Unit Wanted 29 Oct 2016
[wtd] ATI 6 or 8 bulb 39w unit Wanted 17 Oct 2016