Positioning of Tunze's

Discussion in 'Pumps and Waterflow' started by Adee, 16 Apr 2010.

  1. Adee

    Adee

    Joined:
    5 Aug 2009
    Posts:
    1,777
    Likes Received:
    48
    Location:
    Weltevredenpark - JHB
    Hi Folks,

    Any ideas how to mount another two Tunze props. I have total of 6 for my new system.

    Need some advice on how to conceal wire/cabling. This is a rimless tank, really would like to keep things hidden though. need to position two pumps on the opposite end. The other 4 will go on the wall end side at the overflow end.

    Under the two rock islands is a closed loop running off a MD70 pump.

    Here is pic to illustrate...comments welcome.

    [​IMG]
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. scubaninja

    scubaninja

    Joined:
    20 Jul 2008
    Posts:
    6,739
    Likes Received:
    21
    Location:
    Durban
    so there will be no hood? I think you will have a problem with flow if you have more pumps on the the overflow side than the opposite side, in terms of detritus going over that is. you could put the two pumps on the side you are intending in the corners and then make the cables come out vertically along the silicon joins and then run just on the inside of the top rim all the way back the other side. thats the best i can offer i'm afraid
     
  4. Adee

    Adee Thread Starter

    Joined:
    5 Aug 2009
    Posts:
    1,777
    Likes Received:
    48
    Location:
    Weltevredenpark - JHB
    No hood (open plan sort of)...but will have a lighting pendant above.

    thats what I had in mind...problem is the pump cable is about 2m long and the join to the 'comms' box will be then be exposed.
     
  5. scubaninja

    scubaninja

    Joined:
    20 Jul 2008
    Posts:
    6,739
    Likes Received:
    21
    Location:
    Durban
    ok, then you'll just have to make do with running the cables up to the light pendant and running it along there, it should look very neat, like if you run it up the silicon first, then straight to the light unit, seeing cables is unavoidable to its better if they are neat and tidy then. The comms box can be placed on top of the light unit, if i've figured the height right the top of the light unit should be too high to be seeing the top of it.

    Making life difficult with no hood ey:p
     
Recent Posts

Loading...
Similar Threads - Positioning Tunze's Forum Date
Powerhead positioning General Discussions and Advice 7 Dec 2014
Coral Positioning Beginner Discussions 4 Jun 2013
chiller positioning General Discussions and Advice 24 Jan 2011
Anenome positioning Beginner Discussions 6 Sep 2010
Positioning power heads General Discussions and Advice 16 Sep 2009
Frog Spawn, what is the correct positioning? Beginner Discussions 22 Jan 2008
Phosphate Reactor/Carbon positioning? Water Parameters and Additives 11 Jan 2008