Please Help with viaaqua SK-388 2

Discussion in 'Protein Skimmers, Mechanical Filtration' started by bhupesh.mandewal, 8 Oct 2011.

  1. bhupesh.mandewal

    bhupesh.mandewal

    Joined:
    6 Oct 2011
    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    india
    I bought this skimmer a month back installed it and yet its not forming form..
    its working since 4 weeks and not forming form
    im bit frustrated tried all setting but still its not working.
    please help me...

    my tank size abt 70 g with sump and i have only one electric damsel and some button polys
    i have started tank yet so its not yet stocked much..
     
    Last edited: 8 Oct 2011
  2. Guest




  3. Suhayl

    Suhayl

    Joined:
    24 Sep 2007
    Posts:
    1,268
    Likes Received:
    20
    Is it making bubbles? Post some pics please of the skimmer installed.
     
  4. OP
    bhupesh.mandewal

    bhupesh.mandewal

    Joined:
    6 Oct 2011
    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    india
    i will post some pics in 2 days
    today the form formed but only for some time

    and yup it makes bubbles but only till where the water level is there
     
  5. Tremayn

    Tremayn

    Joined:
    21 Mar 2010
    Posts:
    5,226
    Likes Received:
    69
    Location:
    Lenasia
    how old is your tank? How long did you wait before you introduced live stock? Was the skimmer brand new when you got it? Are the bubbles fine?
     
  6. OP
    bhupesh.mandewal

    bhupesh.mandewal

    Joined:
    6 Oct 2011
    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    india
    bubbles are fine and my tank is 2 month old its not having much bio load is it the reason of my skimmer not working it works sometimes only means once in 20 times
     
  7. Tremayn

    Tremayn

    Joined:
    21 Mar 2010
    Posts:
    5,226
    Likes Received:
    69
    Location:
    Lenasia
    it is possible that there is not enough of a bio load.. Do you have pics?
     
  8. OP
    bhupesh.mandewal

    bhupesh.mandewal

    Joined:
    6 Oct 2011
    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    india
    this are the pics of the skimmer

    54934e91c63f58054.jpg

    the bubbles are fine but the form doesnt from more than the neck
    54934e91c65a96743.jpg

    54934e91c65aa07a1.jpg



    54934e91c65ab7a8e.jpg
     
    Last edited: 9 Oct 2011
  9. Drk

    Drk

    Joined:
    18 Aug 2009
    Posts:
    312
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lydenburg
    I have the same skimmer it look fine to me i think the bio load of your tank is not that high. what live stock do you have in the tank?
     
    Last edited: 9 Oct 2011
  10. OP
    bhupesh.mandewal

    bhupesh.mandewal

    Joined:
    6 Oct 2011
    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    india
    one electric damsel and 12 pieces of polys.
    my water in tank and sump comes around 70gallon..
     
  11. Falcon

    Falcon

    Joined:
    26 Feb 2008
    Posts:
    2,873
    Likes Received:
    37
    Location:
    VEREENIGING
    seems like your bio load is still low....give it a few weeks or check again once you have more fish.....
     

Recent Posts

Loading...
Similar Threads - Please Help viaaqua Forum Date
Please help ORI with new KZN bait survey Diving, Collecting and Environmental Discussions 5 May 2017
Algae ID help please Nuisance Algae 25 Apr 2017
Please help identify General Discussions and Advice 28 Mar 2017
Please help identify ID Needed 12 Mar 2017
Please help with ID ID Needed 23 Feb 2017
Nitrate spike - please help Water Parameters and Additives 13 Jan 2017
Please help identify! New Members 11 Jan 2017