Phosphate reactor

Discussion in 'Test Kits, Controllers, Reactors and Dosers' started by Zuna, 26 Jan 2011.

  1. Zuna

    Zuna

    Joined:
    17 Jun 2009
    Posts:
    810
    Likes Received:
    2
    Location:
    Regents Park (JHB South)
    Can i uses NP-reducing biopellets in a phosphate reactor
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. dallasg

    dallasg Moderator

    Joined:
    14 Dec 2008
    Posts:
    16,803
    Likes Received:
    588
    Location:
    Sandton
    yes you can, i use them, and carbon and any other pellet or additive that will fit in there
     
  4. OP
    Zuna

    Zuna

    Joined:
    17 Jun 2009
    Posts:
    810
    Likes Received:
    2
    Location:
    Regents Park (JHB South)
    awesome thanks
     
  5. Tony

    Tony

    Joined:
    23 Aug 2008
    Posts:
    4,092
    Likes Received:
    68
    Location:
    Honeydew, Johannesburg
    I tried putting purigen in a phosphate reactor once and all the pellets were pushed out because they were too light. Test it first before putting it in your tank.
     
  6. dallasg

    dallasg Moderator

    Joined:
    14 Dec 2008
    Posts:
    16,803
    Likes Received:
    588
    Location:
    Sandton
    U can also put the media in a stocking if its small or light.
     
    Last edited: 26 Jan 2011
  7. Tremayn

    Tremayn

    Joined:
    21 Mar 2010
    Posts:
    5,226
    Likes Received:
    69
    Location:
    Lenasia
    hey, could I put phosphate remover in a FW canister filter? This should work right? :)
     
  8. Slagter

    Slagter

    Joined:
    27 Jan 2010
    Posts:
    1,734
    Likes Received:
    12
    Location:
    Randburg
    Not purigen though. The purigen still escapes the stocking! I'd get the bag that seachem makes specifically for the purigen rather!

    Yup. I'm doing the same thing with a baby eheim canister filter. Works like a charm.
     
  9. OP
    Zuna

    Zuna

    Joined:
    17 Jun 2009
    Posts:
    810
    Likes Received:
    2
    Location:
    Regents Park (JHB South)
    guys do i have to remove the sponge that the reactor comes with in order to get the NP-reducing biopellets working properly
     
  10. ziyaadb

    ziyaadb

    Joined:
    18 Jul 2007
    Posts:
    5,578
    Likes Received:
    48
    Location:
    JHB-Lenzz
    yes please remove the sponge unless u want to clean it weekly
     
  11. OP
    Zuna

    Zuna

    Joined:
    17 Jun 2009
    Posts:
    810
    Likes Received:
    2
    Location:
    Regents Park (JHB South)
    sweet thanx buddy
     
Recent Posts

Loading...
Similar Threads - Phosphate reactor Forum Date
[wtd] Phosphate reactor Wanted 27 Mar 2016
[wtd] Phosphate Reactor Wanted 16 Dec 2014
Making my own phosphate reactor Anything DIY Related 16 Oct 2014
[wtd] Phosphate Reactor Wanted 29 Sep 2014
[wtd] Phosphate reactor Wanted 15 Sep 2014
[wtd] 1000lt Phosphate reactor Wanted 7 Nov 2013
[wtd] phosphate reactor Wanted 25 Oct 2012