Mp 40 flashing red

Discussion in 'General Discussions and Advice' started by Brad Cottle, 19 May 2014.

  1. Brad Cottle

    Brad Cottle

    Joined:
    1 Sep 2013
    Posts:
    537
    Likes Received:
    3
    Location:
    Johannesburg
    Hi I just bought a second hand mp40 and it's flashing red simple fix so I searched it on youtube and tried for at least an hour doing exactly what they did but still won't work :( if you have any advice please let me know :) thanks
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. butcherman

    butcherman Moderator MASA Contributor

    Joined:
    7 Sep 2009
    Posts:
    11,626
    Likes Received:
    280
    Location:
    Kempton Park
    try downloading the full manual the error codes are in there.

    Here is the link

    Link
     
  4. leslie hempel

    leslie hempel Moderator MASA Contributor

    Joined:
    7 May 2007
    Posts:
    14,530
    Likes Received:
    280
    Location:
    Gonubie East London
    i had the same problem and the only way was to send the unit to AD for them to perform a factory reset.
     
  5. mrgert

    mrgert

    Joined:
    26 Jun 2012
    Posts:
    208
    Likes Received:
    1
    Location:
    JHB
    @Brad,if u dont come right,send me a pm,i have 2 spare mp40's with controllers,we can test and see where the problem lies...
     
    Last edited by a moderator: 26 Nov 2015
  6. Brad Cottle

    Brad Cottle Thread Starter

    Joined:
    1 Sep 2013
    Posts:
    537
    Likes Received:
    3
    Location:
    Johannesburg
    Hi guys thanks for the help @mrgert thanks for you kind offer but I tried with my mp10 by doing a software update but still now working so will take the pump to jungle sometime this week and see what they say :)
     
    Last edited by a moderator: 26 Nov 2015
  7. Brad Cottle

    Brad Cottle Thread Starter

    Joined:
    1 Sep 2013
    Posts:
    537
    Likes Received:
    3
    Location:
    Johannesburg
    Last edited by a moderator: 26 Nov 2015
  8. mrgert

    mrgert

    Joined:
    26 Jun 2012
    Posts:
    208
    Likes Received:
    1
    Location:
    JHB
    NO problem....
     
  9. Ikraam

    Ikraam

    Joined:
    29 May 2012
    Posts:
    802
    Likes Received:
    14
    Location:
    Cape Town
    hey

    does it flash red from the get go or does it give u a colour and then go to red ??
    if it flashes red from the get go its normally the controller that is buggered u can send ecotech a msg with your error code and they will respond
     
  10. Handy

    Handy

    Joined:
    15 Feb 2013
    Posts:
    221
    Likes Received:
    1
    Location:
    City of Roses
    Does it flash a solid red or a half red
     
  11. leslie hempel

    leslie hempel Moderator MASA Contributor

    Joined:
    7 May 2007
    Posts:
    14,530
    Likes Received:
    280
    Location:
    Gonubie East London

    when i had mine it was fairly quick, the longest was getting it to and from the importer (in jhb).. provided thats all thats wrong with the unit.
     
    Last edited by a moderator: 26 Nov 2015
Recent Posts

Loading...
Similar Threads - flashing Forum Date
Blue/red light flashing on xr30w gen 2 General Discussions and Advice 24 Mar 2014
Vortech Mp40 flashing red/white Pumps and Waterflow 17 Jun 2013
LED's flashing like a cheap disco... Anything DIY Related 29 May 2012
Flashing Filefish..... SO Ohhhhhhh Marine Fish Discussions 7 Jun 2010