Help - OTP 2000 Vibrating when Venturi Attached

Discussion in 'Protein Skimmers, Mechanical Filtration' started by ziyaadb, 11 Apr 2009.

  1. ziyaadb

    ziyaadb

    Joined:
    18 Jul 2007
    Posts:
    5,566
    Likes Received:
    48
    Location:
    JHB-Lenzz
    Hi all

    I have a DNW 150 that was used for about 2 months I tried to use it yesterday and the pump is acting up. I completely disconnected it from the skimmer and when the venturi is disconnected the pump works 100% abit with a loud humming sound pumping water 100%. As soon as i add the venturi and the pump is sucking/blowing bubbles it starts to vibrate furiously making a loud "clack clack clack" sound and pump water erratically. Any one have any ideas of what i can do to fix it?
    and can i get some advice as to how to connect it back to the skimmer without it leaking?

    Thanks

    Ziyaad
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. Shaun

    Shaun Retired Moderator

    Joined:
    29 Aug 2007
    Posts:
    5,274
    Likes Received:
    15
    Location:
    KZN
    Sound like it may be getting too much air maybe. How does the shaft look any play etc.
     
  4. ziyaadb

    ziyaadb Thread Starter

    Joined:
    18 Jul 2007
    Posts:
    5,566
    Likes Received:
    48
    Location:
    JHB-Lenzz
    Shaft looks 100% but there is some play when its in the pump. Could that be the cause?
     
  5. Shaun

    Shaun Retired Moderator

    Joined:
    29 Aug 2007
    Posts:
    5,274
    Likes Received:
    15
    Location:
    KZN
    How are the rubber bits on the end and the plastic washers.
     
  6. ziyaadb

    ziyaadb Thread Starter

    Joined:
    18 Jul 2007
    Posts:
    5,566
    Likes Received:
    48
    Location:
    JHB-Lenzz
    all there and 100%
     
  7. lIghty

    lIghty

    Joined:
    3 Nov 2007
    Posts:
    5,053
    Likes Received:
    52
    Location:
    Westville, Durban
    could be as stated above.

    - Rubbers or rubber seat (place where the rubber fitts in)
    - Off ballanced impellor
    - Incorrect venturi
     
  8. ziyaadb

    ziyaadb Thread Starter

    Joined:
    18 Jul 2007
    Posts:
    5,566
    Likes Received:
    48
    Location:
    JHB-Lenzz
    Thanks bud. Seems like i will wait till next week for a replacement
     
  9. ziyaadb

    ziyaadb Thread Starter

    Joined:
    18 Jul 2007
    Posts:
    5,566
    Likes Received:
    48
    Location:
    JHB-Lenzz
    quick update. Impeller was bent. got a replacement and its working 100% apparemntly a problem on the otp2000's
     
Recent Posts

Loading...
Similar Threads - Help 2000 Vibrating Forum Date
Need help for new HAQOS WP2000 skimmer Protein Skimmers, Mechanical Filtration 15 Apr 2010
Overflow fitting help please Pumps and Waterflow 30 Nov 2016
coral help for covering a large surface area General Discussions and Advice 29 Nov 2016
Please help ORI with the KZN bait collection survey Diving, Collecting and Environmental Discussions 11 Nov 2016
Urgent help needed Please help/ fish looks like its dying Urgent Help Needed 7 Nov 2016
Help to ID live rock growth ID Needed 5 Nov 2016
Drilling ceiling help needed Anything DIY Related 22 Oct 2016