HAILEA HC 500 chiller

Alan

Admin
Joined
4 May 2007
Posts
5,974
Reaction score
124
Location
KZN
Does anybody have a chiller like this? Mine has come up with an error reading P2. I dont have a manual for this piece of equipment and need to find out what the P2 means. It is the Hailea style chiller and not the Aqua Medic Hailea chillers. Thanks everyone.
 
Joined
15 May 2007
Posts
2,899
Reaction score
118
Location
Bloemfontein
I have a HC500. Unfortunately (or should I say fortunately for me...) I've never encountered that error message.

I do know that they were originally sold with a really crappy ceramic thermometer sensor which gave wrong readings, or just packed up within a few weeks. The importers were sent a batch of titanium replacement probes, and as far as I know any owner of a HC500 can get a replacement free of charge - you just need to ask...

Not sure if this could give that error message, though...

Hennie
 
Joined
8 May 2007
Posts
1,473
Reaction score
3
Location
Auckland
This may be stating the obvious, but have you tried looking for the manual with GOOGLE.
 

Mekaeel

Moderator
Joined
8 May 2007
Posts
24,226
Reaction score
131
Location
Point Waterfront Durban
I do know that they were originally sold with a really crappy ceramic thermometer sensor which gave wrong readings, or just packed up within a few weeks. The importers were sent a batch of titanium replacement probes, and as far as I know any owner of a HC500 can get a replacement free of charge - you just need to ask...


Hennie
exactly the problem i had.my chiller worked well for a few weeks and there after running contiouesly showing high temps, until the titanium thermo probe arrived and fitted.never had problems since
 
Joined
6 May 2007
Posts
745
Reaction score
2
Location
the slums
This may be stating the obvious, but have you tried looking for the manual with GOOGLE.
dude i did and nothing hey:(
 
Joined
8 May 2007
Posts
1,473
Reaction score
3
Location
Auckland
Joined
21 May 2007
Posts
152
Reaction score
0
Location
Noordhoek (Cape Town)
exactly the problem i had.my chiller worked well for a few weeks and there after running contiouesly showing high temps, until the titanium thermo probe arrived and fitted.never had problems since
Hallo Mekaeel, my Hailea HC-1000BH chiller is now doing the same. Where did you get the replacement thermo probe from?
 

Mekaeel

Moderator
Joined
8 May 2007
Posts
24,226
Reaction score
131
Location
Point Waterfront Durban
Hallo Mekaeel, my Hailea HC-1000BH chiller is now doing the same. Where did you get the replacement thermo probe from?
Howzit Gerrit. I bought my chiller from Marco about 5 years back. I got him to organize the probe for me. Drop him a pm, im sure he will help you out. ;)
 
Joined
15 May 2007
Posts
2,899
Reaction score
118
Location
Bloemfontein
The importers were sent a batch of titanium replacement probes, and as far as I know any owner of a HC500 can get a replacement free of charge - you just need to ask...
Just to clarify - the importer/wholesaler is Exotic Aquariums in Boksburg north... give them a call.

Hennie
 
Joined
21 May 2007
Posts
152
Reaction score
0
Location
Noordhoek (Cape Town)
Howzit Gerrit. I bought my chiller from Marco about 5 years back. I got him to organize the probe for me. Drop him a pm, im sure he will help you out. ;)
Just to clarify - the importer/wholesaler is Exotic Aquariums in Boksburg north... give them a call.

Hennie
Thanks Mekaeel and Hennie, I will give Adam a call first. If I don't come right there, I will contact Marco. :thumbup:

Gerrit
 

Top