Fishroom

HenkHugo

Copperband
Joined
10 May 2007
Posts
3,629
Reaction score
29
Location
Cape Town
Hey guys!

Ysterday my fishroom equipment got delivered. man its so cool! i have 6X 1.2M tanks and 6X 50X50X50 cubes (125L). I want to setup 2 of the 1.2s and 2 of the cubes as holding tanks for the big tank i am setting up. Would i need to run skimmers on these or will sponge filters be ok?
 

HenkHugo

Copperband
Joined
10 May 2007
Posts
3,629
Reaction score
29
Location
Cape Town
becuase they cost money? :p

it will be for fish only mostly... and some other interesting things i pick up in my travels
 

Mike

Retired Moderator
Joined
12 May 2007
Posts
7,859
Reaction score
31
Location
the Motherland
Why not get one large skimmer to run the lot, expensive but much easier than changing the media in 5 or 6 different cannisters.
 

Mekaeel

Moderator
Joined
8 May 2007
Posts
24,226
Reaction score
129
Location
Point Waterfront Durban
becuase they cost money? :p

it will be for fish only mostly... and some other interesting things i pick up in my travels
lol yeah coz they cost money:lol:
a few years back,i kept 12 2 ft holding tanks.
each one had its own over flow and in that over flow i had filter wool an LR below that.and that was it!fish were all healthy in the tanks.
 

HenkHugo

Copperband
Joined
10 May 2007
Posts
3,629
Reaction score
29
Location
Cape Town
they arent drilled :( what i can do is to have them drilled and put a 1.2M sump at the bottom and then have a flow thru system.... but this will only work on the 1.2s :(
 

Reef Maniac

Yellow Tang
Joined
15 May 2007
Posts
2,899
Reaction score
117
Location
Bloemfontein
Why not get one large skimmer to run the lot, expensive but much easier than changing the media in 5 or 6 different cannisters.
Agreed - something like the Aqua Medic 5000 twin, or a Deltec AP 1004 (or 1006, if you could afford it...) would be about right...

It might also be a good idea to run ozone and/or UV is the tanks are all connected together.

I'm of course VERY envious, wish I could have a dedicated fish room...

Hennie
 

HenkHugo

Copperband
Joined
10 May 2007
Posts
3,629
Reaction score
29
Location
Cape Town
hehehehe - Hennie my granny flat promtly got turned into the fishroom.... already got tile floors and all.... you guys wont be TO mad if i have some bathwater fish in there as well? :p
 

HenkHugo

Copperband
Joined
10 May 2007
Posts
3,629
Reaction score
29
Location
Cape Town
so this is what R1500 bought me.... yes thats right! R1500 :thumbup:

IMG_8364.jpg


IMG_8365.jpg


IMG_8366.jpg


IMG_8367.jpg


IMG_8368.jpg


IMG_8369.jpg


IMG_8370.jpg


As you guys can see its easy to setup a sump for these guys - all i do is to drill a 50mm hole in the bottom.... setup a 50mm pipe that goes into the next tank... dead easy
 

SIMS

Regal Tang
Joined
6 May 2007
Posts
3,008
Reaction score
17
Location
Empangeni
yep you could configure a really cool sump system...big fug, big frag tank, big settlement tank, big QT tank...big everything!!

Now all you have to do is drop your crazy cold water idea and go full blown reef:p
 

lanzo

Clarion Angel
Joined
10 Sep 2007
Posts
9,395
Reaction score
26
Location
Centurion
shot dude, for 1500
thats cheap.
i still need to build my stands, can you maybe post a pic of the frames from the cubes for me please, i would really love to see what metal is used and how it is put together .
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
irie ivan General Discussions and Advice 3
Wizard$ General Discussions and Advice 12

Similar threads


Top