Faulty Giesmann

Discussion in 'Lighting' started by zak, 4 May 2011.

  1. zak

    zak

    Joined:
    7 Feb 2011
    Posts:
    768
    Likes Received:
    30
    Location:
    Johannesburg
    Guys, I purchased a 54watt Giesmann T5 tube about 2 weeks ago. By day 3 i noticed that there was a difference in brightness. 11 days later, its only about 10% of its original brightness!! Could a faulty ballast cause this? The tube has been replaced, im just a bit concerned that this could happen again if the ballast is indeed the culprit..

    Anyone ever had a similar experience?
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. mariusmeyer

    mariusmeyer

    Joined:
    7 Jul 2009
    Posts:
    3,054
    Likes Received:
    210
    Location:
    Jukskei Park, JHB
    How many tubes are running off of the ballast? Most ballast these days run 2 and if the problem is not on both tubes I would reckon its tube. Maybe there was a small "gas leak" in the tube?
     
  4. zak

    zak Thread Starter

    Joined:
    7 Feb 2011
    Posts:
    768
    Likes Received:
    30
    Location:
    Johannesburg
    Its a single ballast, so i can only run 1 tube off it.. I tested the replacement on the same ballast, looks fine, im just afraid of the same thing happening again..
     
Recent Posts

Loading...
Similar Threads - Faulty Giesmann Forum Date
Faulty RSM 250 cooling fans RSM Red Sea Max tanks 27 Jan 2014
Faulty DC-10000 whats the returns procedure from Cpt to jhb? Jungle Aquatics 10 Sep 2013
Faulty Salifert Nitrite Tests Anyone? Test Kits, Controllers, Reactors and Dosers 15 Dec 2012
Faulty aquamedic return pump Pumps and Waterflow 6 Dec 2012
Puritech RO unit maybe faulty? Test Kits, Controllers, Reactors and Dosers 13 Sep 2012
Faulty T5 Ballast Lighting 9 Jul 2011
Faulty Hydrometer or not? Beginner Discussions 12 Feb 2011