Blastsmosa

Discussion in 'LPS Corals' started by MouseMan, 14 Oct 2014.

  1. MouseMan

    MouseMan

    Joined:
    28 Nov 2013
    Posts:
    143
    Likes Received:
    3
    Location:
    Durban
    Hi guys
    I have a strange problem with my blasts
    For some reason it seems to be fading away
    Dying off slowly.

    All the water prem are stable other coral
    Doing well even have new growth

    Before
    [​IMG]

    Today
    [​IMG]
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. archiecrain

    archiecrain

    Joined:
    23 Jun 2010
    Posts:
    1,391
    Likes Received:
    59
    Location:
    Fourways
    lighting? Flow changes?

    Try reposition them.

    Also maybe double check all params
     
  4. MouseMan

    MouseMan Thread Starter

    Joined:
    28 Nov 2013
    Posts:
    143
    Likes Received:
    3
    Location:
    Durban
    I made a lighting change a few weeks ago and repositioned him twice
     
  5. MouseMan

    MouseMan Thread Starter

    Joined:
    28 Nov 2013
    Posts:
    143
    Likes Received:
    3
    Location:
    Durban
    1st pic was my diy light
    2nd is a zetlight
     
  6. Dian6430

    Dian6430

    Joined:
    22 May 2013
    Posts:
    1,386
    Likes Received:
    34
    Location:
    Tsitsikamma EC
    Lighting to strong
     
  7. MouseMan

    MouseMan Thread Starter

    Joined:
    28 Nov 2013
    Posts:
    143
    Likes Received:
    3
    Location:
    Durban
    I did reduce the light.
     
  8. Toolboysa

    Toolboysa Moderator

    Joined:
    30 Nov 2010
    Posts:
    2,252
    Likes Received:
    134
    Location:
    Wilgeheuwel
    Do you target feed your blastos?
     
  9. MouseMan

    MouseMan Thread Starter

    Joined:
    28 Nov 2013
    Posts:
    143
    Likes Received:
    3
    Location:
    Durban
    I do. Zooplakton
     
  10. mandrin

    mandrin

    Joined:
    21 Sep 2011
    Posts:
    1,135
    Likes Received:
    23
    Location:
    Durban
    The lighting seems to b strong
     
  11. Nemeziz_za

    Nemeziz_za

    Joined:
    25 Sep 2012
    Posts:
    1,584
    Likes Received:
    39
    Location:
    Durbanville, (Cpt)
    I would agree with lighting being potentially too strong.

    Try place them in a shaded corner for 3 or so days and inch them out gradually into stronger and stronger lighting over a few weeks.
     
  12. MouseMan

    MouseMan Thread Starter

    Joined:
    28 Nov 2013
    Posts:
    143
    Likes Received:
    3
    Location:
    Durban
    I moved it into another tank with t5 lets hope it recovers
     
  13. mandrin

    mandrin

    Joined:
    21 Sep 2011
    Posts:
    1,135
    Likes Received:
    23
    Location:
    Durban
    It also cud have been another coral stinging it .
    Check wat u had next to it , i had a similar issue once moved mine an it was sorted .. good luck
     
    Last edited: 15 Oct 2014
  14. MouseMan

    MouseMan Thread Starter

    Joined:
    28 Nov 2013
    Posts:
    143
    Likes Received:
    3
    Location:
    Durban
    Next to it is an elephant ear mushroom. I hope the move sorts him out. Thanks man
     
  15. mukesh

    mukesh

    Joined:
    20 Dec 2012
    Posts:
    126
    Likes Received:
    8
    Location:
    durban
    Had the same issue with my Blasto, those Elephant Ears pack a nasty punch when fully opened , most definate it was getting stung. Should heal up soon.
     
Recent Posts