Algea problem

Discussion in 'Nuisance Algae' started by struggles, 1 Aug 2008.

  1. struggles

    struggles

    Joined:
    7 Jan 2008
    Posts:
    36
    Likes Received:
    0
    Hi Guys,
    My tank is running for about a month now, the first two weeks every thing turned brown, then the brown went away now it's turning green is this normal:(
     
  2. AdS Guest




    to hide all adverts.
  3. Mike

    Mike Retired Moderator

    Joined:
    12 May 2007
    Posts:
    7,859
    Likes Received:
    30
    Location:
    the Motherland
    Yes, green is better, the brown algae was probably diatoms, they have died off and you are now seeing a green algae - i assume it is on the glass? (pic would help) we all have to clean our glass with a magnetic scrubber (magfloat) what are your water perams?
     
  4. struggles

    struggles Thread Starter

    Joined:
    7 Jan 2008
    Posts:
    36
    Likes Received:
    0
    I have not tested it yet got all the test kits, not sure how to do these tests. Will take it to the pet shop to have it tested
     
  5. irie ivan

    irie ivan MASA Contributor

    Joined:
    6 May 2007
    Posts:
    3,149
    Likes Received:
    171
    Location:
    Bracken
    An update....
     
Recent Posts

Loading...
Similar Threads - Algea problem Forum Date
Algea problem General Discussions and Advice 4 Nov 2010
Live Rocks with algea problems General Discussions and Advice 25 Jan 2010
Algea problem New Members 14 Apr 2009
Like to know how to solve algea problems New Members 8 Jul 2008
Problems in sump and algea Biological/Natural Filtration and Deep Sand Beds 9 May 2008
[wtd] Macro algea in PE Wanted 8 Aug 2016
Algea Scrubber Anything DIY Related 11 Apr 2016